top of page

Puupelletti

väri ja laatu, käyttö, historia

Puupelletti, mikä tämä on?

Puupelletti on kompaktia polttoainetta, joka valmistetaan puristamalla puu- tai biomassamateriaalia pieniksi sylintereiksi ilman lisäaineita tai sideaineita. Yleisimmin käytetty raaka-aine on puujäte tai hakkeet, jotka puristetaan tiiviiksi polttoainepaloiksi. Tämä valmistusprosessi luo korkealaatuisia polttoaineita, jotka palavat tehokkaasti ja vähentävät haitallisia päästöjä.

pelletti

Puupellettien Väri ja Laatu

Puupellettien väri voi olla melkein valkoinen tai valko-keltainen, harmaa, tummanharmaa, ruskea ja niin edelleen.

Mitä tummempia pelletit ovat, sitä korkeampi kuoripitoisuus ja sitä suurempi tuhkapitoisuus.
Uskotaan, että vaaleat puupelletit ovat parempia kuin tummat.

Käytännössä ero tuhkapitoisuudessa tummien ja vaaleiden pellettien välillä on yleensä noin 0,5 %, mutta hinta ero on 5-10%.

Tohha Oy tarjoaa vaaleaa pellettiä ja tummaa pellettiä.

Puupelletit. Historia

Pellettien keksijäksi katsotaan yleisesti ruotsalainen keksijä Gustaf Dalén, joka kehitti niitä 1920-luvulla. Hänen innovaationsa ja keksintönsä ovat sittemmin kehittyneet nykyaikaiseksi, tehokkaaksi ja ekologiseksi polttoaineeksi, jota käytetään laajalti ympäri maailmaa.

Miten pelletit sytytetään?

Säilytysolosuhteet ovat tärkeitä pellettien tehokkaan polton varmistamiseksi. Pelletit tulisi säilyttää kuivassa, suojatussa tilassa, mieluiten ilmatiiviissä säiliöissä tai säkeissä, jotta kosteusvauriot voidaan välttää.

pelletti

Mihin puupellettiä käytetään?

Pellettejä käytetään monipuolisesti lämmityksessä ja energiantuotannossa. Ne soveltuvat erinomaisesti kotitalouksien lämmitykseen, lämpövoimaloiden polttoaineeksi ja jopa teollisuuden tarpeisiin. Niiden helppo käsittely ja varastointi tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille.

Pelletit ovat laajasti käytettyjä polttoaineita ympäri maailmaa, mutta niitä käytetään erityisen paljon Euroopassa. Euroopan maat, kuten Ruotsi, Saksa, Italia ja Suomi, ovat johtavia pellettien käyttäjiä. Tämä johtuu osittain näiden maiden vahvasta sitoutumisesta uusiutuvien energialähteiden käyttöön sekä tiukemmista ympäristösäädöksistä, jotka kannustavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Yhdysvallat on myös merkittävä pellettien käyttäjä etenkin bioenergian tuotannossa ja kotitalouksien lämmityksessä.

Aasian maissa, kuten Kiinassa ja Japanissa, pellettien käyttö on kasvussa energiantuotannossa pyrittäessä vähentämään riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja parantamaan ilmanlaatua.

Kaiken kaikkiaan pelletit ovat saavuttaneet suosiota monilla mantereilla, kun niitä käytetään uusiutuvana ja ympäristöystävällisenä vaihtoehtona perinteisille polttoaineille.

Puupelletti vai Polttopuu?

Verrattuna perinteiseen polttopuuhun, pelletit tarjoavat useita etuja. Ne ovat yleensä pienempiä, tasalaatuisempia ja helpommin käsiteltäviä. Puupellettien polttaminen tuottaa vähemmän tuhkaa ja haitallisia päästöjä verrattuna puuhun, mikä tekee niistä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

Löydät lisätiedot polttopuistamme täältä.

Puupelletti. Noutotarjous

bottom of page