top of page
Etsi
  • Irina Solomakha

Lehtikuusi terassilauta hinta, hoito

Päivitetty: 2 päivää sitten

Lehtikuusi, erityisesti siperianlehtikuusi Larix sibirica, on paras valinta terassien, laiturieden, talojen julkisivujen rakentamiseen. Lehtikuusi terassiluata on kestävä, näyttää upealta eikä vaadi erityistä hoitoa. Siperianlehtikuusien lisäksi on muita lajeja, kuten Larix decidua eli alppilehtikuusi, Larix occidentalis – lännenlehtikuusi.

 

Onko lehtikuusi lehtipuu?

Lehtikuusi on havupuu.

 

Lehtikuusi terassilauta, ominaisuuksia

Tämän puun korkea lahonkestävyys johtuu siitä, että lehtikuusi sisältää eriliasia suoja-aineita, kuten pihkaa, hartseja. Lehtikuusi terassilaudat ovat myös ympäristöystävällisin valinta.

 

Terassilauta lehtikuusesta, asennus

Asennettaessa terassilaudat suosittelemme jättämään lautojen väliin 5-8 millimetrin rako. Kattamattomien terassien asennuksessa kannattaa käyttää vähintään 8mm rakoa. Katetuissa rakenteissa riittää 5mm rako. Mitä leveämpi lehtikuusi terassilauta, sitä suurempi rako. On tärkeää asettaa laudat riittävän kauas maasta.

 

Mitä tapahtuu lehtikuuselle vedessä

Lehtikuusi terassilauta ei ole alttiina mädäntymiselle, ja kun se on vuorovaikutuksessa veden kanssa, se vahvistuu entisestään. Tämän ansiosta esimerkiksi Siperian lehtikuusta käytetään menestyksekkäästi terassien, laitureiden ja talojen julkisivujen rakentamiseen.

 

Lehtikuusi terassilaudan käyttöikä

Lehtikuusi terassilaudan käyttöikä voi olla jopa 30 vuotta. Siperian lehtikuusi terassilaudat voivat kestää vuosikymmeniä, jos ne asennetaan oikein ja puhdistetaan säännöllisesti.

 

Kuinka puhdistaa terassin lehtikuusesta

Jotta terassilauta säilyttää ulkonäkönsä eikä huonone, riittää, että se puhdistetaan säännöllisesti harjalla ja vedellä. Älä hankaa sitä harjalla, jossa on teräsreunat ja kovat harjakset.

 

Kuinka lehtikuusi muuttuu auringon vaikutuksesta?

Mutta ajan myötä, auringon vaikutuksesta, lehtikuusi muuttaa värinsä kauniiksi harmaaksi.

 

Pitääkö terassilautaa käsitellä?

Jos haluat säilyttää lehtikuun luonnollisen värin mahdollisimman pitkään, on järkevää päällystää laudat UV-suojalla varustetulla suojaavalla öljyllä. Se levitetään kuuden kuukauden välein ja suojaa kaikkia aukkoja ja teksturoituja lankoja kosteudelta ja UV-säteilyltä.

 

Tohha Oy tarjoaa lehtikuusi terassimateriaalia koossa145x28 mm, 143x28 mm ja 120x28 mm, laudan pituudet 3, 4 ja 6 metriä.

 

Siperian lehtikuusi terassilauta hinta

Lehtikuusi, jonka hinta oikeuttaa sen esteettisen ja ympäristöllisen suorituskyvyn, on ihanteellinen valinta terassien, laiturien ja talojen julkisivujen rakentamiseen ja ilahduttaa sinua ja vieraitasi vuosikymmeniä!

Pyydä tarjous saadaksesi henkilökohtaisen tarjouksen info@tohha.fi tai tutustu lehtikuusi terassilautojen valikoimaan https://www.tohha.fi/kauppa/LEHTIKUUSI-terassilauta-c165490751 !


Siperianlehtikuusi terassilauta 28x145mm
lehtikuusi terassilauta 28x145mm

Comments


bottom of page